Kaia 930 x 120

Arges

PSD Argeș, acuzații fără precedent la adresa tânărului prefect liberal!

PSD Argeș, acuzații fără precedent la adresa tânărului prefect liberal!

Citiți și: Interzis în fața blocului! Vecinii pot chema poliția!

Decizia Prefectului Dragoș Predescu de a ataca o hotărâre a Consiliului Județean Argeș, ce prevedea alocarea de fonduri pentru achiziționarea unui sistem hemodinamic modern pentru Spitalul Județean de Urgență din Pitești, pune în pericol viața pacienților, transmite PSD Argeș.

Conform PSD Argeș, această hotărâre includea investiții esențiale.

Citiți și: Bilanțul unei nopți de coșmar! ISU, oficial despre dezastrul ce a lovit Piteștiul

Precum un nou sistem pentru angiograf.

Vital pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut.

Blocarea fondurilor de către prefect a dus la incapacitatea spitalului de a înlocui echipamentul defect.

Forțând transferul pacienților la București.

Conducerea spitalului și a Consiliului Județean critică acțiunea prefectului.

PSD Argeș, acuzații fără precedent la adresa tânărului prefect liberal!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș afirmă că aceasta blochează accesul pacienților la tratamente salvatoare.

Și accentuează riscurile pentru sănătatea publică.

Managerul Adrian Dumbravă a anunțat că spitalul va primi temporar un sistem hemodinamic.

Evidențiind necesitatea depolitizării deciziilor în domeniul sănătății.

Connform unei postări pe pagina de Facebook a PSD Argeș:

Prefectul liberal Dragoș Predescu pune viața argeșenilor în pericol!

Decizia Instituției Prefectului de a ataca o hotărâre a Consiliului Județean Argeș are consecințe dramatice imediate în privința sănătății argeșenilor!

Consiliul Judetean Arges a alocat, prin această hotărâre și fonduri pentru #investiții în spitalele din Argeș. Printre acestea era și o hotărâre privind achiziționarea unui sistem modern hemodinamic pentru angiograful de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Prefectul Dragoș Predescu a atacat hotărârea în integralitatea sa, invocând motive închipuite, și astfel a blocat fondurile pentru 77 de primării din Argeș, aparatură medicală, centru pentru copii cu dizabilități și achiziția unui sistem vital pentru sănătatea argeșenilor. Este vorba despre un sistem nou hemodinamic pentru aparatul de angiograf de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, extrem de important pentru salvarea pacienților cu infarct miocardic acut. Între timp, vechiul sistem hemodinamic de la angiograf s-a defectat, iar toți pacienții cu probleme medicale grave trebuie acum trimiși la București!

Conducerea Consiliului Județean și a Spitalului caută să găsească urgent soluții, în condițiile în care instanța a decis ca primul termen de judecată în cazul hotărârii atacate cu inconștiență de prefect să fie 14 ianuarie 2025!

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la Spitalul Județean de Urgență din Pitești la care au participat președintele Consiliului Județean Ion Mînzînă și conducerea Spitalului, medicul cardiolog Elvis Boțu, specialist angiograf, a atras atenția că, din cauza blocării fondurilor pentru noul sistem hemodinamic, viața pacienților este pusă în pericol, deoarece aceștia au nevoie de intervenție imediată și unii s-ar putea să nu facă față transportului la unități spitalicești din Capitală.

”Acest sistem hemodinamic este cel care monitorizează activitatea în timp real a cordului, fără de care viața pacientului ar fi în pericol.

Sistemul care s-a stricat nu mai poate fi reparat, trebuie schimbat.

Cel mai rău este că principalii perdanți sunt pacienții cu infarct miocardic acut.

De mai bine de 7 ani la Spitalul Județean de Urgență din Pitești se desfășoară, 7 zile din 7, 24 de ore din 24, un program național datorită căruia niciun pacient cu infarct miocardic nu mai este trimis la București.

Este foarte important ca pacienții cu infarct miocardic să primească tratament cât mai repede, orice minut pierdut crescând riscul de deces.

De câteva zile suntem nevoiți să trimitem pacienții din nou la spitale din Capitală și încercăm în același timp să găsim soluții pentru a relua activitatea la noi în spital”, a spus dr. Elvis Boțu.

”Decizia prefectului de a ataca în integralitatea sa hotărârea de rectificare a bugetului blochează achiziția acestui sistem pe perioadă nedeterminată. Atacarea, cu puțin discernământ, a hotărârii are consecințe dramatice.

Nu am stat cu mâinile în sân, împreună cu domnul manager Adrian Dumbravă și specialiștii de la Spitalul Județean încercăm să găsim pentru a continua desfășurarea activității la angiograf.

Dar este doar o etapă. O soluție provizorie. Blocajul e făcut cu rea-voință de prefect și aduce atingere sănătății cetățenilor din Argeș și nu numai care au beneficiat de-a lungul timpului și care au acum nevoie de serviciile angiografului și de priceperea medicilor de la Spitalul Județean Argeș”, a declarat Ion Mînzînă.

Managerul Adrian Dumbravă a declarat, la rândul său, că la Spitalul Județean va ajunge în scurt timp, cu titlu de împrumut, un sistem hemodinamic pentru angiograf, subliniind însă consecințele negative ale atacării de către prefect a hotărârii CJ.

”Este o situație gravă.

Pentru anumite proiecte, pentru anumite zone de interes național cum ar fi educația, sănătatea și cultura nu ar trebui să existe culoarea politică, ci ar trebui să primeze interesul cetățeanului!”, a conchis Adrian Dumbravă.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3