Donaris 930 x 122

ipj arges

Razie în Pitești! Polițiștii și inspectorii RAR, controale la sânge

Razie în Pitești! Polițiștii și inspectorii RAR, controale la sânge

Citiți și: 158 viitori polițiști, în practică la IPJ Argeș

În acest final de săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Argeș au acționat în municipiul Pitești pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În zilele de 02 și 03 septembrie a.c., în intervalul orar 21.00-00.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Argeș, au acționat, în municipiul Pitești, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Citiți și: Pitești. Doi tineri au confundat bulevardul cu pista de raliu

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au acționat, în acest sfârșit de săptămână, în municipiul Pitești, în zona Finanțelor Publice, respectiv strada Egalității-Calea Craiovei, b-dul Frații Golești-b-dul Republicii, pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei, fiind retrase 15 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: modificări ale sistemelor de evacuare (8), anvelope de alte dimensiuni (5), aplicarea de folii (4), valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată (2), etc.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat, în zona de competență, pentru fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere”, transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Amenzi de peste 15.000 de lei

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, 24 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru lipsa documentelor, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 3 pentru conducere sub influența alcoolului (în urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat valori sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat). Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 6 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Îndemnăm conducătorii auto la responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalți participanți la trafic și indicațiile polițiștilor”, mai precizează IPJ Argeș.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

SMART KIDS 570×90