930×122 CUMPANA 5

liceu

Reacția distrugătoare a lui Tudosoiu față de directoarea liceului de bătăuși

Reacția distrugătoare a lui Tudosoiu față de directoarea liceului de bătăuși

Citiți și: Un nou sponsor pentru echipa de handbal a Mioveniului

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu face noi declarații cu privire la scandalul momentului din învățământul argeșean.

„Generalul” dă de pâmânt cu Ileana Mărgărit, directorul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni.

Citiți și: Argeș. Dramă într-o familie din Mioveni. Le-a murit băiatul de 18 ani!

„Școala nu este un maidan sau o piață!”

Este păcat să asistăm la asemenea violențe în rândul elevilor, la modul în care ei încearcă să își facă dreptate, indiferent că sunt pe stradă, la școală sau acasă.

Regretăm chestiunea aceasta și sper să înțeleagă toți că școala nu este un maidan sau o piață, așa generic, în care fiecare face ce vrea și se comportă cum vrea.

O altă chestiune legată de școală și unde apare supărarea mea în primul rând: orice eveniment care se petrece în orice unitate de învățământ, mai ales un eveniment care are legătură cu violențe, situații medicale deosebite, incidente sau accidente care se pot petrece și unde apare acest risc de lovire, de leziuni, de integritate personală, toți directorii știu că trebuie să anunțe inspectorul școlar teritorial, inspctorul de școală, de zonă. și inspectorul școlar general sau general adjunct.

Mi se pare firesc să ne consultăm, mi se pare firesc să luăm cele mai bune măsuri. Înțeleg că prin natura evenimentului, în anumite situații nu știe poate nimeni atât de bine sau nu are prezența de spirit necesară încât ce să facă mai bine: să anunțe Salvarea, să anunțe Poliția, să anunțe inspectorul de zonă.

„Nu pot tolera asemenea lucruri!”

Le-am spus în acest sens, tocmai ieri, de la ora 10, când am avut ședință cu directorii, care este prioritatea: prioritatea o reprezintă copiii, anunțăm organele competente, în funcție de situație, după care anunțăm Inspectoratul Școlar și, după caz, și alte instituții.

Dar ca să aflu din mass-media de un incident care se petrecuse cu aproape 24 de ore și directorul să îmi spună că așa a considerat el, că nu i s-a părut ceva deosebit și, între timp, Poliția, autosesizându-se, să considere că este o faptă deosebit de gravă, nu pot tolera asemenea lucruri.

Am luat legătura cu conducerea școlii, am luat legătura cu compertimentul management, după zilele libere de săptămâna viitoare, deci de miercuri, analiza se va îndrepta către o cercetare disciplinară a tuturor forțelor de unitate care trebuiau să anunțe în timp util și să acționeze într-un mod corect și legal”.

Precizăm că și ieri „generalul” Tudosoiu a avut o reacție cu privire la scandalul de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni. Declarația acestuia, AICI. Inspectorul școlar general a reacționat, astfel, la imaginile publicare de ePitești, dar și la declarația făcută de directorul unității de învățământ.

Precizăm că tinerii implicați în bătaie au primit astăzi control judiciar pentru 60 de zile.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache