Donaris 930 x 122

pagube

ploi_si_vijelii

RECORD DE PRECIPITAȚII ÎN PITEŞTI: A PLOUAT CÂT PENTRU PATRU LUNI!

Prefectul de Argeș Mihai Oprescu a prezentat astăzi un raport privind pagubele din judeţ ca urmare a ploilor abundente căzute în perioada 17-25 aprilie. Deşi atenţionările meteorologilor au fost cu cod galben de precipitaţii, în realitate condiţiile meteo s-au dovedit de cod roşu, a spus prefectul.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Pe hărţile prezentate de Oprescu s-a văzut cum mai mult de trei sferturi din suprafaţa judeţului s-au încadrat în categoria codului roşu, cantităţile de apă căzute fiind cu mult peste recordurile înregistrate în cei 95 de ani de când se fac măsurători. Cantitatea medie normală pentru luna aprilie este de 54 de litri pe mp. Ei bine, în perioada menţionată în Argeş, și cel mai mult în Piteşti, au căzut 193 de litri pe mp, cu 26 de litri peste cea mai mare cantitate înregistrată până acum, în anul 1997.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente, 24 de localităţi au fost afectate, începând cu Piteştiul şi terminând cu localități rurale precum Tigveni sau Valea Iaşului. Au fost avariaţi 6 km de drumuri judeţene, 25 de km de drumuri comunale, 13 poduri, 8 podeţe, 347 de gospodării, anexe gospodăreşti şi curţi, 13 case (în special în Păuleasca, în Miceşti) și 1.185 de hectare de terenuri cultivate şi nelucrate. În plus, 139 de fântâni se află sub supraveghere din punct de vedere al potabilităţii. În tot judeţul au fost înregistrate şi 11 alunecări de teren.

Citiți și: Recorduri termice! 20 de grade Celsius, azi, în România!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3