NOR CURIER 930X122

divorț

Reguli noi la divorț!

Noi reguli la divorț!

Citiți și: Noi reguli pentru cei ce stau la bloc!

Regulile stabilirii numelui după desfacerea unei căsătorii prin divorț s-ar putea schimba pe viitor, potrivit unei propuneri legislative aflate în dezbaterea senatorilor, anunță Avocatnet.ro.

Astfel, soții vor putea reveni la numele de la naștere, nu doar la cel avut înainte de căsătorie, ca acum.

Citiți și: Atenție! Interzis la bloc!

Această schimbare va fi utilă, în special, celor care nu se află la primul divorț.

Viitoarea lege va stabili că, dacă nu intervine o înțelegere sau instanța nu-și dă încuviințarea, fiecare dintre foștii soți va putea opta pentru numele pe care l-a avut înainte de căsătorie sau pentru numele dobândit la naștere.

Acum, Codul civil prevede că, în lipsa unei înțelegeri sau în cazul în care instanța nu a dat încuviințarea ca soții să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, fiecare dintre foștii soți va purta numele avut anterior căsătoriei.

Detalii, AICI – Proiect: După divorț, foștii soți să poată opta pentru numele avut înainte de căsătorie sau pentru cel dobândit la naștere

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Marinescu Mariana spune:

    Dacă vrea sa ramana cu numele de căsătorie!?!
    Nu se poate?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90