930×122 CAPRA 5

examen auto

REGULI NOI LA RELUAREA PROBEI PRACTICE PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

Încă de săptămâna trecută au fost reluate examinările la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Prefectul județului Argeș a solicitat sprijinul Poliției Locale Pitești pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță la locul de întâlnire al candidaților cu examinatorii, în parcarea stadionului “Nicolae Dobrin”.

Citiți și: Vestea momentului! Cine scapă de examenul pentru permis

Candidații sunt rugați să vină la probă fără însoțitori și să evite parcarea în zonă a mașinilor private.

Proba practică se susține în două ture, una de dimineață și una cu începere în jurul orei 12. Candidații din cea de-a doua tură sunt rugați să vină la ora stabilită, pentru a nu aglomera locul de întâlnire.

Citiți și: Activitatea examinatorilor și a școlilor de șoferi, la verificat

Instituția Prefectului Argeș amintește că, la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice, se respectă reguli stricte în această perioadă.

Astfel, la locul de întâlnire au acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). Trebuie respectate regulile de distanțare fizică, iar examinatorul, candidatul și martorul trebuie să poarte echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină sunt prezente maxim trei persoane în același timp.

Școlile de conducători auto sunt obligate să asigure igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor trebuie pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor s-au dotat cu termometre electronice, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

(Foto descriptv: ROMANIATV)

 

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570×90 MAIA