930X122 MAIA

deplasare

Reguli noi pentru deplasarea elevilor în public!

Reguli noi pentru deplasarea elevilor în public!

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Elevii și preșcolarii ar putea merge pe drumurile publice, în grup, doar flancați de doi adulți, echipați cu veste reflectorizante, anunță Avocatnet.ro.

Deputații doresc să modifice legislația privind circulația pe drumurile publice, în sensul impunerii ca, în cazul în care se deplasează pe drumul public grupuri de școlari sau de preșcolari, acestea să fie încadrate obligatoriu de doi adulți, care să poarte veste reflectorizante.
Asta, indiferent dacă este zi sau noapte, vreme bună sau vreme rea. Iar proiectul merge și mai departe, obligând autoritățile locale să lumineze toate trecerile pentru pietoni.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Motivul: Încercarea de a reduce numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați copii.

În prezent, proiectul se află în dezbaterea Camerei Deputaților, care este și for decizional. Comisiile de Industrii, Apărare și Transporturi au avut termen de înaintare a raportului către Plen până astăzi, 31 mai 2022.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90