930 pe 122 COSTACHE

dacia

Renault Group și chinezii de la Geely au bătut palma! Ce se întâmplă cu Uzina Dacia

Renault Group și Geely au semnat un acord cadru pentru crearea unui nou lider global în dezvoltarea, producția și furnizarea de motoare hibride și termice de înaltă eficiență, se anunță într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare Dacia.

Citiți și: Uzina Dacia, veste MARE! Astăzi s-a anunțat

Cele două companii vor deține părți egale în noua companie, acordul cadru stabilind că Renault Group și Geely vor deține fiecare câte 50% .

Aceasta își propune să devină lider al noilor generații de grupuri motopropulsoare hibride și cu eficiență sporită pentru a răspunde viitoarelor cerințe mondiale.

Citiți și: Șefii de la Dacia au făcut anunțul! Vestea mult așteptată

„Noua companie va deveni furnizor pentru multiple mărci auto la nivel mondial cu o gamă largă de motoare eficiente, inclusiv soluții electrificate și va include 17 uzine producătoare de motoare și 5 centre R&D pe 3 continente cu un număr de aproximativ 19.000 de angajați, deservind 130 țări.

Noua structură a organizației, combinând o amprentă strategică și un model de business atractiv, va fi deschisă către noi parteneri la momentul oportun.

În România se intenționează ca entitatea specializată pe grupuri motopropulsoare să rămână în continuare Renault Mecanique Roumanie (RMR). Această unitate este funcțională, are istoric, reputație, active, competențe și un număr semnificativ de angajați, reprezentând astfel cea mai bună soluție, în vederea atingerii obiectivului de a deveni lider în domeniul motoarelor cu combustie internă ICE și hibride.

La momentul lansării, se așteaptă ca noua companie să furnizeze soluții către mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, dar și Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, parteneriatul ar putea oferi tehnologii de propulsie și altor mărci.”, se mai arată în comunicatul de presă.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570×90 MAIA