NOR CURIER 930X122

apa canal

Restaurant din Piteşti, branşat ilegal la reţeaua de apă

În cadrul unei campanii de verificare a utilizatorilor serviciilor SC Apă Canal 2000 SA,  în data de 6 ianuarie a fost identificat un restaurant care era branşat ilegal la reţea.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

„Restaurantul este situat pe raza municipiului Piteşti – zona Fraţii Goleşti. O echipă din cadrul Serviciului Control al SC Apă Canal 2000 SA a constatat că pe lângă branşamentul de apă contorizat, care făcea obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, agentul economic mai deţinea un branşament de apă necontorizat, funcţional, amplasat înainte de apometru, reprezentând lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care era fraudat consumul de apă. Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în analiza de consum a restaurantului, prin comparatie cu alţi utilizatori cu obiect de activitate similar”, precizează Apă Canal.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea SC Apă Canal 2000 SA pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite prejudiciul şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului clandestin.

„În perioada următoare, acțiunile SC Apă Canal 2000 SA vor continua. Prin personalul specializat vor fi efectuate verificări în toată aria de operare, iar în cazul constatării de situaţii neconforme, care conduc la  existenţa unui consum fraudulos de apă, societatea Apă Canal 2000 va formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare, art. 461, litera a.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă şi a oricărei modalităţi de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii SC Apă Canal 2000 SA prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: contact@apa-canal2000.ro. Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consumul ilegal de apă şi vom aplica cu stricteţe prevederile legale în vigoare”, a transmis Apă Canal într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90