Donaris 930 x 122

percheziții argeș

Rețea de delicvenți în Argeș și mai multe județe. Grup infracțional săltat de mascați

Rețea de delicvenți în Argeș și mai multe județe. Grup infracțional săltat de mascați

Citiți și: Mascații au dat buzna: Au trăit coșmarul vieții! Obligate să ,,producă”

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 27 de percheziții domiciliare.

Citește și: Argeș. Percheziții ample! S-au trezit cu ,,mascații” la ușă!

Citiți și: Argeș. Percheziții de amploare! Acuzații foarte grave! Tratate inuman!

Au avut loc descinderi în 5 județe și în municipiul București, la locuințele unor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Suspecții sunt acuzați de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate străine.

,,Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu luna noiembrie 2021 și până în prezent, membrii unui grup infracțional organizat, ar fi indus în eroare operatorii unor case de amanet, cu sediile în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Caraș-Severin și Constanța, prin plasarea de bijuterii și monede din aur (ducați) contrafăcute și prin solicitarea de împrumuturi în baza contractelor de amanet încheiate, cauzând în patrimoniile unor persoane, identificate până în prezent, un prejudiciu estimat la aproximativ 2.000.000 de lei.

Membrii grupului infracțional i-ar fi asigurat pe operatorii caselor de amanet că vor respecta obligațiile contractuale, iar pentru a le câștiga încrederea, ar fi achitat în avans comisionul, însă după împlinirea termenului pentru care ar fi fost încheiate contractele nu s-ar mai fi prezentat să revendice și să ridice obiectele amanetate.

Metodele convenționale de verificare utilizate de operatorii caselor de amanet nu ar fi putut descoperi falsul, întrucât obiectele ar fi fost minuțios lucrate și ar fi avut un înveliș consistent din aur.

De asemenea, pe durata procedurii de introducere în regim de amanet a bijuteriilor și monedelor contrafăcute, persoanele cercetate ar fi manifestat un comportament menit să distragă atenția angajaților pentru ca verificarea autenticității bunurilor să fie superficială.

Rețea de delicvenți în Argeș și mai multe județe. Grup infracțional săltat de mascați

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate bijuterii susceptibile a fi contrafăcute, telefoane mobile, documente cu valoare probatorie, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

14 persoane urmează să fie conduse la sediile Poliției Române și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunile au fost realizate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brăila, al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandameriei, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, ai grupărilor de jandarmi mobile din Craiova, Ploiești și Timișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, precizează Poliția Argeș.

Imagini: IPJ Argeș

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Damian spune:

    adica au gasit ..nimic concret …in 48 de ore aia sunt afara …scurt pe 2…voi stiti ce salarii au jagardelele de la diicot

  • ofițer DIICOT spune:

    Nu știm, ce salarii au ?

  • Sandu spune:

    Felicitări DIICOT

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA