EcoMoto 930×122

cod rosu

România, ”Cod roșu pentru umanitate”

În țara noastră, vremea rămâne în continuare una a extremelor.

Citiți și: Semnal de alarmă din partea meteorologilor: suntem în pragul alertei de Cod Roșu

Conform climatologilor, în timp ce sudul României va fi afectat în mod deosebit de secetă, partea de nord a țării se va confrunta cu precipitații intense și caniculă.

„Toate trei – valurile de căldură, precipitațiile intense și seceta sunt cumva puse în aceeași categorie. (…) Pentru regiunea la nord de Carpați avem atât perioade cu secetă mai intense, dar și perioade cu precipitații mai intense.

Citiți și: S-a emis cod ROȘU de ninsori!

Partea de sud o să intre în schimb într-o regiune în care vor avea mai puține precipitații în special în timpul verii și atunci vom avea și secetă, și deșertificare. Deci este ciudat ce se întâmplă.

Peste ambele regiuni vom avea valuri de căldură și temperaturi ridicate”, a declarat specialistul în fenomene meteo, Bogdan Antonescu, pentru Digi24.

Specialiștii ONU, însărcinați cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane (IPCC), au publicat cel mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice și l-au catalogat drept ”Cod roșu pentru umanitate”.

Potrivit acestui raport, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie”.

Sursă: Digi24

Sursă foto: Digi24

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • doamnakatyana spune:

    la cate fabrici poluante de 2 lei sunt in arges, la ce ne mai mira…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3