930×122 CAPRA 5

elevi

S-a decis! Ce elevi vor putea învăța hibrid până la finalul semestrului

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a decis ca elevii cu afecțiuni cronice, boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip unu, să beneficieze de învățământ hibrid până la finalul semestrului 2.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Această decizie a fost luată în contextul în care transmisia comunitară cu COVID se păstrează.

Elevii încadraţi în diverse grupe de risc pot beneficia de această măsură la solicitarea părintelui, cu prezentarea unui certificat medical și cu aprobarea Consiliului de Administraţie.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Pentru a veni în întâmpinarea elevilor care sunt încadraţi în grupe de risc, în grupe de vulnerabilitate din perspectivă medicală, Ministerul Educaţiei a emis astăzi un ordin, tocmai ce am semnat acest ordin de ministru, prin care până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă precum transplant sau afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, deci toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului 2, până când transmisia comunitară se va încheia”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, citat de News.ro

Reamintim că, din 8 martie, odată cu ridicarea stării de alertă s-a decis și reîntoarcerea tuturor elevilor, cât și a studenților, în bănci.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: monitoruldecluj.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Aurelia spune:

    Poate sa ne detalieze domnul ministru cum se vor desfasura aceste cursuri hibrid?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90