930×122 POSADA 5

dorin oancea

S-A ÎNCHEIAT FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS „DORIN OANCEA”

Piteștiul a fost din nou în centrul hărții mondiale a dansului. Timp de 3 zile s-a desfășurat FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS „DORIN OANCEA” – WEB EDITION, în memoria celui care a pus piatra de temelie la înființarea Ansamblului Folcloric DORUL. Organizat sub forma unei competiții, evenimentul a reușit să aducă împreună, live, mii de iubitori ai dansului tradițional din toate colțurile lumii.

Citiți și: VIDEO: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS „DORIN OANCEA” – WEB EDITION, 14 – 16 AUGUST

25 de grupuri, ansambluri sau companii de dans, pe 5 continente, au reprezentat în concurs Argentina, Republica Bașcortostan (Federația Rusă), Bulgaria, Republica Buriatia (Federația Rusă), Columbia, Fiji, India, Japonia, Kazahstan, Letonia, Mexic, Nepal, Panama, Paraguay, Peru, Filipine, Polonia, Rusia, Singapore, Serbia, Slovacia, Coreea de Sud, Turcia, Uruguay.

În prima zi a festivalului, urmărită live pe platformele social media, cel mai important moment a fost omagiul adus maestrului coregraf Dorin Oancea, prin intermediul imaginilor, urmat de prezentarea juriului și a participanților.

 

A doua zi a fost cea a competiției, care a debutat cu dialogul live al moderatorilor cu membrii juriului aflați în Africa de Sud, Brazilia, Bulgaria, Guam, Lituania, Malaezia, Panama, Spania, Turcia, toți specialiști în arta dansului, profesori sau doctori în folclor.

 

Ultima seară a fost cea a aflării câștigătorilor. Trofeele FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE DANS „DORIN OANCEA” – WEB EDITION 2020, au fost câștigate de reprezentanții: Bulgariei – Marele Premiu, Coreei de Sud – Premiul I, Turciei – Premiul II și Rusiei – Premiul III. Au mai fost acordate premii speciale pentru costume, muzică, coregrafie și autenticitate.

Festivalul, organizat de Ansamblul Folcloric DORUL și Dorul Art Company a fost urmărit de peste 18 000 de oameni din toată lumea, care și-au exprimat suținerea și aprecierea în cele peste 8000 de mesaje transmise. Link-urile transmisiilor pot fi accesate în continuare pe pagina de facebook a Ansamblului folcloric Dorul, Instagram și Youtube: AICI, AICI sau AICI

 

 

 

 

[555x222px]SuperSambata_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90