NOR CURIER 930X122

alunecări de teren

S-AU EXTINS ALUNECĂRILE DE TEREN ÎN ARGEȘ

Potrivit unui studiu al Consiliului Judeţean, în Argeș alunecările de teren s-au manifestat mai acut începând din anul 2005.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Atunci, conform sursei citate, din cauza precipitaţiilor abundente s-au creat premisele necesare reactivării sau activării unor suprafeţe cu tendinţe de alunecare. În unele zone, vinovate pentru alunecările de teren au fost tăierile ilegale de arbori. Argeșul ocupa la un moment dat primul loc pe țară la numărul de infracțiuni silvice (fapte grave) (AICI, amănunte).

S-au produs alunecări de teren care au afectat drumuri, păduri sau terenuri agricole. O alunecare de teren care a dus la surparea unei porțiuni de șosea a avut loc în vara anului 2018 pe DN 73D Câmpulung-Mioveni, pe tronsonul Mioarele-Boteni (foto) (AICI, subiectul pe larg și imagini).

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

În ultimii ani, au fost afectate de alunecări de teren localitățile Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Ştefăneşti, Câmpulung Muscel, Aninoasa, Tigveni, Cepari, Morăreşti, Mălureni, Merişani, Domneşti, Boteni, Ciomăgeşti, Poienarii de Argeş, Corbeni, Bascov, Albeştii de Muscel, Ţiţeşti, Corbi, Muşăteşti, Brăduleţ, Băiculeşti, Nucşoara, Moşoaia, Valea Danului,

Cotmeana, Buzoeşti, Vedea, Poiana Lacului, Lunca Corbului, Albota, Stâlpeni, Dragoslavele, Stoeneşti, Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Hârtieşti, Mioarele, Arefu, Godeni, Berevoeşti, Bogaţi, Bălileşti, Ciofrângeni, Cuca, Cocu, Budeasa, Pietroşani, Boţeşti, Băbana, Poienarii de Muscel, Vultureşti, Şuici, Cetăţeni, Coşeşti, Sălătrucu, Valea Iaşului, Miceşti, Dârmăneşti și Leordeni.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3