New Profesional Consult 930 x 122

Antibiotice

5 ANTIBIOTICE NATURALE PENTRU CARE NU AI NEVOIE DE REŢETĂ

Antibioticele omoară bacteriile, dar nu fac diferența între bacteriile bune și cele rele. Bacteriile bune stimulează sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cronice. De fiecare dată, însă, când iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse. Pentru a proteja bacteriile bune din organism poți înlocui antibioticele clasice cu antibiotice naturale, care nu au efecte secundare. Iată care sunt cele mai eficiente:

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

1.Mierea de albine

Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atunci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.

Citiți și: Acestea sunt antibioticele care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă

2.Ceaiul verde

Este plin de antioxidanți și nutrienți. Acesta scade colesterolul, îmbunătățește circulația sângelui și protejează împotriva bolilor de inimă, iar recent cercetătorii au descoperit că poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente împotriva cancerului.

3.Ulei de oregano

Distruge bacteriile patogene, fără să afecteze bacteriile benefice. În plus, este antiviral și antifungic. Ingredientul-cheie antimicrobian din uleiul de oregano este carvacrolul. Ca să fie eficient trebuie să conțină 70% carvacrol.

4.Echinaceea

Această plantă este folosită de sute de ani în lupta cu bacteriile şi virusurile, ajutând, în acelaşi timp, sistemul imunitar. Cea ai eficientă parte a plantei este rădăcina. Din ea se extrag siropuri şi uleiuri. Florile şi seminţele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri.

5.Usturoiul

,,Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activă substanță. Acești compuși sunt cunoscuți de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale și colesterolului rău, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunității (ca și alte plante similare, hrean, ceapă etc.)”, explică medicul nutriționist Corina Zugravu. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3