Donaris 930 x 122

gripa

Alertă de viroze respiratorii şi gripă. Care sunt semnele unei infecţii gripale

Tot mai multe unităţi medicale avertizează cu privire la virozele care circulă în această perioadă a primăverii. Ultimul semnal în acest sens, vine de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.  Potrivit reprezentanților spitalului, ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu infecții cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii, scrie antena3.ro.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Este important ca oamenii să nu îşi pună singuri sau altora diagnostic (mai cu seamă copiilor), fiindcă există diferenţe importante între răceala comună, alte viroze respiratorii şi gripă.

Depistarea gripei se face în unitățile medicale, iar boala se tratează în spital sau la domiciliu, după caz, folosind medicație specifică, antivirală.

Trebuie să facem distincția între virozele respiratorii și virusul gripal. În cazul virozelor respiratorii semne precum febra, tusea, starea de oboseală, rinoreea, uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă. În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate și persistente. Gripa debutează brusc, cu febră și cefalee. Febrei, care poate să ajungă și la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar și o stare de oboseală marcantă și chiar weezing (respirație șuierătoare). Gripa poate duce la complicații, cel mai frecvent pulmonare, dar în cazul copiilor vorbim și de laringite sau complicații în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp„, a explicat dr. Teodora Moisil.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

În ambele situații medicii susțin că este necesară izolarea pacientului pentru a nu transmite mai departe boala. Pe lângă medicația specifică și simptomatică, se recomadă și consumul cât mai mare de lichide, precizează sursa menţionată.

La începutul acestei luni, ministrul Rafila a atenţionat cu privire la cazurile numeroase de îmbolnăviri cu specific respirator. „Diferențele de temperatură nu fac decât să faciliteze îmbolnăvirile”, a precizat Alexandru Rafila.

(Foto: descriptiv / Sursa: antena3.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90