Kaia 930 x 120

alimente

ALIMENTE BANALE CARE TE POT OMORÎ PE LOC DACĂ NU LE CONSUMI CORECT!

Fructele, legumele și semințele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, însă dacă nu sunt consumate corect, pot deveni otrăvitoare.

Citiți și: Ce alimente rămân cu prețuri „înghețate” până în 2025!

Iată la ce alimente trebuie să ai grijă:

Ciupercile

Citiți și: Alertă! Aliment cumpărat de toată lumea de Crăciun, cel mai nociv de pe piață!

Culese din pădure nu trebuie consumate sub nicio formă, atrag atenția medicii, întrucât pot suferi transformări (încrucișări de spori între ciuperci comestibile și otrăvitoare) și chiar și cei cu ochiul format se pot înșela. Intoxicațiile cu ciuperci reprezintă urgențe medicale majore, putând provoca insuficiență renală, hepatică și chiar decesul. Primele simptome sunt greață, vărsături, amețeli, dureri de cap și amețeli. Medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu încerce să se trateze acasă cu leacuri băbești și, de preferat, să consume ciuperci doar din locuri autorizate.

Peştele-balon, mai otrăvitor ca cianura

Delicatesa japoneză fugu, sau peştele-balon, este atât de periculoasă, încât cea mai mică eroare de preparare poate fi mortală. Îndepărtarea icrelor este cea mai periculoasă parte. Ficatul şi intestinele peştelui sunt de asemenea letale, chiar de 200 de ori mai letale decât cianura. Nu există antidot pentru toxinele conţinute de carnea acestui peşte.

Cartofii

Dacă v-aţi uitat la un cartof cu atenție, este posibil să fii văzut că uneori are o culoare verzuie, iar acest lucru se datorează nivelului de otravă glycoalkaloid. În trecut au existat decese datorate otrăvirii cu cartofi. Au fost rare, într-adevăr, dar s-au produs din cauza consumării cartofilor verzi sau a ceaiului din frunze de cartofi. Moartea nu survine brusc. Întâi apare o slăbiciune, iar apoi se intră în comă.Nu vă faceţi griji cu privire la cipsurile ocazionale, dar ar fi bine să aruncați orice cartof care prezintă pete verzui, în special când pregătiți mâncarea pentru copii.

Migdalele

Migdalele sunt extrem de otrăvitoare dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură. În general migdalele amare trebuie să fie tratate pentru a elima otrava. Seminţele sunt pline de cianuri şi în multe ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava din aceste semințe.

Cireșele

Dacă aţi mâncat vreodată cireşe şi ați mestecat sâmburele mai mult timp, în mod sigur ați introdus cianură de hidrogen în corpul dvs. Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mai mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală. Reacţiile adverse pot include coma, convulsiile şi stopul respirator care duce la moarte.

Merele

Merele sunt, cu siguranţă, cele mai populare, indiferent unde ai merge. Ca şi alte fructe din listă, și merele conțin cianuri, dar nu în concentrație atât de mare. Fructul în sine nu conţine substanțe chimice, dar veți descoperi cianură în seminţele mărului. În niciun caz semințele din mere nu ucid, dar cu siguranță nu sunt recomandate. Desigur, dacă sunt mestecate și înghițite în cantități mari, ele pot duce la complicaţii. (Sursă şi Foto: doctorulzilei.ro)

 

555×222 grota rece
570×90 MAIA