SMART KIDS 930X122

consiliul judetean

APARAT DE TESTARE PENTRU DETECȚIA COVID-19 LA SPITALUL JUDEȚEAN

Aparat de testare pentru detecția COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Consiliul Județean Argeș a alocat cofinanțare în valoare de 505.000 de lei.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Luni 27 aprilie 2020, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulate de Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru achiziționarea unui “sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID-19”.

Potrivit Adrianei Molfea, manager al unității sanitare la data licitației, au fost înscriși în SICAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă. În urma verificării ofertei din punct de vedere al DUAE, tehnic și financiar, s-a constatat că oferta este admisibilă. Astfel, potrivit procedurii, operatorul urmează să depună documentele în termen de trei zile în vederea încheierii contractului.

Citiți și: Argeș. Cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene. Proiectul, peste 25 mil. €

“Procedura de achiziție a întregului sistem de testare împreună cu toate echipamentele conexe indispensabile a fost una anevoioasă, întrucât s-a supus rigorilor și termenelor impuse de legislația în vigoare. Mai mult, procedura a fost îngreunată și de faptul că la nivel mondial a existat o cerere foarte mare raportată la un număr limitat de furnizori, ceea ce a generat o luptă între toți cei care au dorit să achiziționeze astfel de aparate de testare. Însă, prin implicarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești și prin sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, s-a reușit ca unitatea sanitară să beneficieze de un sistem complet de testare pentru detecția COVID-19”, informează Consiliul Județean Argeș.

Felicitări conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești, în special doamnei manager Adriana Molfea și echipei din cadrul Departamentului de Achiziții Publice, pentru implicarea și perseverența în gestionarea procedurii de achiziție a sistemului de testare Real-Time PCR!

Nu a fost ușor, mai ales că, după cum bine știm cu toții, în sistemul public toate achizițiile se supun unor reguli stricte, impuse de legislația în domeniu.

Sperăm ca ofertantul să depună în cel mai scurt timp toate documentele în completare, astfel încât să se încheie contractul și să putem pune în funcțiune laboratorul, declară președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Pentru achiziționarea sistemului de testare Real-Time PCR, Consiliul Județean Argeș a alocat Spitalului Județean de Urgență Pitești cofinanțare în valoare totală de 505.000 de lei.

De asemenea, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Argeș, s-a alocat suma de 100.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești atât în vederea realizării infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesare punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea COVID-19, cât și pentru cumpărarea de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90