APARAT DENTAR LA ORICE VÂRSTĂ? CE SPUN SPECIALIȘTII | ePitesti
Jupiter 930 x 122

aparat

APARAT DENTAR LA ORICE VÂRSTĂ? CE SPUN SPECIALIȘTII

Niciodată nu este prea târziu pentru a purta un aparat dentar. Inovațiile constante în domeniul medical ne ajută să tratăm aproape orice problemă ortodontică, indiferent de vârstă, precizează specialiștii de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (foto). În general, adulţii care decid să urmeze un tratament ortodontic înţeleg importanţa menţinerii unei danturi sănătoase şi vor să-şi îmbunătăţească înfăţişarea. Acum puteţi profita şi dumneavoastră de avantajele pe care vi le oferă tratamentul ortodontic.

Citiți și: SCAPĂ DE OCHELARI! INTERVENȚIA CARE ÎȚI SCHIMBĂ VIAȚA

DE CE SE DECID ADULȚII SĂ URMEZE UN TRATAMENT ORTODONTIC

-dinții înghesuiți sau spațiați, care sunt astfel predispuși la afecțiuni carioase și gingivale

Citiți și: CEA MAI BUNĂ METODĂ DE PREVENIRE A CARIEI DENTARE LA COPII

-afectarea aritculației temporomandibulare, tradusă prin zgomote articulare și durere la mișcările de deschidere/închidere a gurii

-prezența edentațiilor ca urmare a pierderii unor dinți

-necesitatea de redresare a dinților vecini spațiilor edentate, în vederea protezării sau a inserării unui implant.

Pentru mulţi adulţi gândul de a purta un aparat de metal este suficient pentru a-i descuraja să urmeze un tratament ortodontic. Specialiștii de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea afirmă, însă, că tratamentele ortodontice din ziua de azi se realizează cu o varietate de tipuri de aparate, care sunt confortabile, estetice şi personalizate pentru fiecare pacient. Tipurile de aparate includ:

-aparat fix de ceramică sau de safir

-aparate autoligaturante

-aparate fixe metalice

-aparate linguale denumite si „invizibile”, pentru că se atașează pe suprafața internă a dinților.

DIFERENŢA DINTRE TRATAMENTUL ORTODONTIC LA ADULŢI ŞI CEL LA ADOLESCENŢI ŞI COPII

Diferențe foarte mari între tratamentul ortodontic la adulţi și cel la adolescenţi şi copii nu există, cu excepţia faptului că la aceștia din urmă maxilarele sunt în dezvoltare, spun specialiștii de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea. În cazul adulţilor creşterea este încheiată. Alte diferenţe:

-statusul parodontal la adulți poate avea diferite grade de afectare, îngreunând planificarea și etapizarea tratamentului

-absența unor dinți implică decizii de închidere a spațiilor sau, din contră, de redeschidere pentru a putea efectua o lucrare protetică sau a insera un implant (toate acestea pot prelungi tratamentul cu câteva luni)

-tratament ortodontic incomplet urmat în adolescență sau lipsa purtării unei contenții după finalizarea tratamentului (orice tratament ortodontic activ are și o etapă pasivă).

DE CE AR TREBUI SĂ ÎNCEPEŢI UN TRATAMENT ORTODONTIC

Dinţii drepţi sunt dinţi sănătoşi?

-Dinții corect aliniați sunt mult mai ușor de igienizat, prevenind apariția altor probleme de sănătate orală

-Un zâmbet frumos aduce după sine încredere în propria persoană și îmbunătățește calitatea vieții și modul în care interacționăm cu cei din jurul nostru

-Situația dinților netratați se poate înrăutăți. Lipsa tratamentului ortodontic poate genera probleme de sănătate pe termen lung, probleme care beneficiază de variante de tratament mai limitate și mai costisitoare, avertizează specialiștii de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea.

Posada 555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066