SMART KIDS 930X122

dsp

ARGEȘ: CAZURI DE GRIPĂ, COPII INTERNAȚI

De la începutul actualului sezon rece și până în prezent, în județul Argeș au fost confirmate 51 de cazuri de gripă.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Din acest total, 49 sunt cu virusul gripal B și doi cu virusul gripal AH3, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Cu excepția a trei adulți cu vârste de sub 65 de ani, toți ceilalți pacienți internați în spital sunt copii cu vârste între 1 și 14 ani, conform sursei citate.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

“Direcția de Sănătate Publică Argeș revine asupra importanței vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenție a îmbolnăvirii și a respectării regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii.

Se recomandă, de asemenea, îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară, evitarea aglomerațiilor, aerisirea zilnică a încăperilor, izolarea la domiciliu în cazul în care prezentați simptome specifice unei infecții respiratorii și adresarea către medic pentru prescrierea tratamentului adecvat, evitându-se automedicația”, atenționează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș. (Foto: Spitalul de Pediatrie din Pitești)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90