New Profesional Consult 930 x 122

alimente

GUMA DE MESTECAT, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE

Covrigii consumaţi des predispun la obezitate şi diabet, guma de mestecat favorizează gastrita, iar cafeaua fără cofeină atacă inima mai mult decât cafeaua normală.

Citiți și: Vouchere de Paști. Suni și intră banii!

Guma de mestecat stimulează în exces sucurile gastrice necesare digestiei. ,,Stomacul roade în gol şi astfel apare, printre altele, gastrita. Riscul mare este ca guma să fie aspirată pe trahee şi să ajungă în plămâni, obturând căile respiratorii.”, precizează medicul de familie Călin Ciubotaru.

Medicii recomandă să consumaţi covrigi extrem de rar, iar atunci când o faceți să nu fie foarte calzi. Un covrig are între 250 şi 300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

Batoanele “Fitness” sunt promovate drept alimente bune pentru siluetă, fiindcă au mai puţin de 100 de calorii. Este, însă, o capcană, pentru că ele provin în principal din zahăr. „În compoziţia lor predomină zahărul, nu cerealele integrale, aşa cum lasă eticheta să se înţeleagă!”, avertizează nutriţionistul Corina Zugravu.

Câteva ceşti cu cafea decofeinizată echivalează cu o ceaşcă cu cafea normală din punct de vedere al conţinutului de cofeină. În procesul decofeinizării se utilizează constant solvenţi, care sunt substanţe cancerigene. Mai mult, cafeaua decofeinizată este obţinută din culturi mai slabe calitativ (cafea Robusta), care au boabe mai grase şi care pot creşte colesterolul rău.

Studiile făcute de americani şi britanici pe loturi de voluntari au demonstrat că cei care beau zilnic o ceaşcă cu cafea decofeinizată au un nivel al colesterolului mai mare decât cei care beau cafea normală sau care nu beau deloc. (Sursă: www.doctorulzilei.ro, foto: onlinereport.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3