930X122 MAIA

crestere

AU CRESCUT SALARIILE

Au crescut salariile. Ministerul Sănătăţii anunţă că pe 1 octombrie 2016 veniturile medicilor de familie şi ale medicilor din ambulatoriu au crescut prin majorarea valorii punctelor acordate „per capita” (număr de persoane înscrise pe listă) şi „per serviciu”.

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

„Pentru medicii de familie valoarea punctului minim garantat per capita creşte de la 4,3 la 4,6 lei, iar valoarea punctului minim garantat per serviciu înregistrează o creştere de la 2 la 2,1 lei.

Această majorare se aplică după ce la jumătatea anului 2016, pe 1 iulie, a mai existat o majorare a celor două valori de decontare: pentru medicii de familie majorarea per capita a fost de la 4 la 4,3 lei, iar per serviciu, de la 1,9 la 2 lei. Pentru medicii din ambulatoriu valoarea punctului minim garantat per serviciu a crescut de la 1,8 la 2 lei.”, informează Ministerul Sănătăţii.

Citiți și: ITM, anunț deosebit de important pentru angajați! Sancțiuni de 8.000 de lei

Ca urmare a acestor majorări, pentru întreg anul 2016 rezultă o creştere în medie cu 13% a câștigurilor salariale ale medicilor de familie și cu 17% a câștigurilor salariale ale medicilor din ambulatoriu. (Foto: ziaruldepenet.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3