EcoMoto 930×122

16

BRÂNZĂ CU E.COLI ÎN PITEȘTI – SUNT GATA REZULTATELE DIN SĂLAJ

În privința fabricii din localitatea Jibou – județul Sălaj care a produs brânza găsită cu E.coli în cantina Școlii nr. 16 din Pitești se repetă povestea „Lactate Brădet” din Argeș. Rezultatele probelor prelevate la producător arată că în fabrica din Jibou nu este nimic în neregulă din punct de vedere sanitar.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Pe cale de consecință, ca și în cazul „Lactate Brădet”, nu fabrica este de vină, conform autorităților. Atunci cine? Unde a fost contaminată brânza? Pe traseu? În cantina școlii din Pitești?

„Rezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (…) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privința unității producătoare.”, a declarat cu puțin timp în urmă pentru Agerpres Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Amintim că joi, 10 martie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a comunicat rezultatele parțiale ale probelor prelevate din produsele alimentare consumate de zecile de elevi de la Școala nr. 16 „I.L. Caragiale” din Pitești care au suferit o toxiinfecție alimentară colectivă după ce au mâncat în cantina școlii.

Potrivit rezultatelor parțiale, de vină pentru toxiinfecția alimentară ar fi fost brânza telemea de vacă vrac, produsă de o firmă din Ardeal, conform șefului Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Daniel Lupu. În ea, preciza Lupu pentru ePitești, s-au găsit E.coli și stafilococ. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/branza-cu-e-coli-la-scoala-16-din-pitesti/.

Era vorba de telemea Someș, produsă de o fabrică de produse lactate din localitatea Jibou din județul Sălaj: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/de-unde-provine-branza-cu-e-coli-de-la-scoala-16-din-pitesti/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3