NOR CURIER 930X122

Arges

CARAVANA CU MEDICI VINE ÎN ARGEȘ

În weekend-ul 2-3 aprilie o echipă formată din 40 de medici specialiști, medici rezidenți și studenți mediciniști se va afla în comuna argeșeană Slobozia. Echipa va oferi servicii medicale primare locuitorilor din zonă. În prealabil, în weekend-ul 26-27 februarie, au fost recoltate analize medicale de laborator.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Scopul caravanei este de a le acorda șansa la un consult medical de specialitate localnicilor care nu au acces la servicii medicale primare. Medicii voluntari ai caravanei vor acoperi următoarele specialități: cardiologie, neurologie, reumatologie, radiologie și imagistică medicală, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, diabetologie, gastroenterologie, medicină internă și medicină de urgență.

Toate investigațiile oferite în cadrul caravanei sunt gratuite. Printre acestea se numără: recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui echipaj mobil Synevo), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și de sân, examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Caravana se desfășoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele de laborator sunt oferite de Synevo. Este a doua caravană de acest fel din 2016.

Caravana cu Medici este o asociație fondată de 4 medici rezidenți, care reunește astăzi 240 de doctori și studenți voluntari. „Misiunea noastră este să realizăm un model și o rețea națională prin intermediul cărora medicii să acorde periodic îngrijiri medicale în locurile defavorizate din punct de vedere socio-economic.”, spun organizatorii. Un rezumat în imagini al activității precedente a acestor oameni inimoși o puteți găsi pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/CaravanaCuMedici și pe site-ul www.caravanacumedici.ro.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90