NOR CURIER 930X122

cancer

CEAPA ARE PUTERI MIRACULOASE! 5 MOTIVE CA SĂ O CONSUMI ZILNIC!

Ceapa este folosită ca ingredient în numeroase rețete culinare, însă nutriționiștii susțin că cel mai bine e să o consumați crudă. „Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi de vitaminele A şi E face din ceapă o legumă importantă pentru o alimentaţie sănătoasă.”, spune nutriţionistul Luiza Pârvu. “Le recomand ceapă în cantităţi moderate şi celor care ţin cure de slăbire, tocmai pentru conţinutul lor de minerale. Are şi proprietăţi antimicrobiene. Ideal este să fie consumată crudă, dar celor care nu o pot mânca crudă le recomand şi ca ingredient în mâncare. Ceapa nu trebuie prăjită, ci mai degrabă înăbuşită.”, adaugă nutriţionistul. Iată ce boli puteți ține la distanță dacă mâncați zilnic ceapă:

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

1.Bolile de inimă

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice din ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii. Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

2.Cancerul

British Journal of Cancer a publicat în anul 2004 un studiu denumit ,,Consumul de ceapă şi usturoi, o problemă de viaţă şi de moarte”. Studiul a urmărit 238 de pacienţi cu cancer de prostată şi 471 de bărbaţi sănătoşi. S-a descoperit că bărbaţii care consumau peste 10 grame pe zi de ceapă sau de usturoi aveau un risc mai mic de a face cancer de prostată decât cei care consumau mai puţin de 2, 2 grame.

3.Diabetul

Două studii independente făcute de spitalele universitare ale unor facultăţi de medicină din India arată că un consum zilnic semnificativ de ceapă crudă (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Interesant este că în aceleaşi studii s-a pus în evidenţă un alt fapt remarcabil: ceapa nu reduce nivelul glicemiei la cei care nu suferă de diabet.

4.Astmul

Ceapa are efecte antihistaminice datorită quercitinei, un antioxidant. S-a demonstrat că acest antioxidant este benefic împotriva histaminelor, substanțe care cauzează reacții alergice.

5.Osteoporoza

Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase. S-a demonstrat, de asemenea, că femeile care au trecut de vârsta menopauzei au un risc mai mic de fractură de şold dacă includ ceapa în dieta lor zilnică. Densitatea osoasă a femeilor în vârstă care consumau ceapă zilnic era mult mai bună decât în cazul celor care consumau ceapă doar o dată pe lună sau mai rar. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90