930 x122 grota rece

consiliul judetean

CJ: CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ S-A IMPLICAT PRIN TOATE MIJLOACELE ÎN GESTIONAREA CAZURILOR COVID-19

Informare de presă de la Consiliul Județean Argeș: “Având în vedere comunicatul de presă transmis în cursul zilei de astăzi în care sunt prezentate informații eronate cu privire la Consiliul Județean Argeș, pentru o corectă informare a argeșenilor, facem următoarele precizări:

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Consiliul Județean Argeș s-a implicat prin toate mijloacele și s-a folosit de toate instrumentele legale și financiare posibile pentru a ajuta unitățile sanitare din județ în gestionarea cazurilor COVID-19.

Încă de la declanșarea acestei situații de criză, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru spitalele aflate în coordonare, în vederea achiziționării de echipamente și materiale sanitare de protecție pentru personalul medical.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Mai mult, au fost alocate fonduri pentru achiziția unui sistem Real Time PCR pentru detecția COVID-19 de către Consiliul Județean Argeș (550.000 de lei). De asemenea, s-a alocat cofinanțare în valoare totală de 505.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești în vederea achiziționării unui sistem Real Time PCR pentru detecția COVID-19. Cele două proceduri s-au derulat în paralel, cu respectarea reglementărilor prevăzute de legislația achizițiilor publice.

Fără argumente reale, în comunicatul respectiv se precizează faptul că s-a încercat aducerea unui asemenea aparat de testare în județ prin Crucea Roșie, însă conducerea Consiliului Județean Argeș ar fi refuzat să se implice. Informația este nefondată și total falsă.

Crucea Roșie Română transmite că au fost achiziționate cu sprijinul financiar al OMV Petrom 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri de testare (…). Echipamentele medicale au fost distribuite la 10 unități sanitare din țară conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății, singura autoritate care are o evidență centralizată și actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România. Așadar, Ministerul Sănătății a decis care sunt spitalele în care să ajungă cele 10 aparate de testare achiziționate de Crucea Roșie, pe lista stabilită de minister neregăsindu-se și județul Argeș.

Consiliul Județean Argeș face aceste precizări cu scopul de a prezenta cetățenilor informații corecte și de a semnala acțiunile de dezinformare și manipulare în spațiul public”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3