New Profesional Consult 930 x 122

angiograf

CONSILIUL JUDEŢEAN A ALOCAT BANII PENTRU ANGIOGRAF

Consiliul Judeţean a alocat aseară, în şedinţă extraordinară, suma de bani necesară cofinanţării achiziţionării unui angiograf pentru Spitalul Judeţean de Urgență Argeş, din Pitești.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

Este vorba de 342.000 de lei, bani care se adaugă celor 3.420.000 de lei primiţi de la Guvern şi celor 23.000 de euro adunaţi din donaţii de o fundaţie coordonată de jurnalistul Cristi Neguţ (jumătate din sumă a provenit de la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Arhiepiscopia Râmnicului). La această sumă se vor mai adăuga 50.000 de euro de la Consiliul Local Piteşti, fondurile urmând să fie folosite pentru amenajarea spaţiului şi dotări suplimentare (cum ar fi cumpărarea de defibrilatoare).

Conform hotărârii de Guvern, angiograful trebuie să fie pus în funcţiune până la finalul anului în curs, altfel finanţarea se va pierde. Doctorul Dan Manu, preşedintele comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean, precizează că există spaţiul necesar pentru montarea angiografului, că toate procedurile legale vor fi respectate şi că va fi organizat şi un instructaj pentru specialiştii argeşeni care vor folosi aparatul. Angiograful va fi utilizat nu doar pentru montarea de stenturi pentru persoanele cu probleme cardiace, ci şi pentru bolnavii de cancer şi cei care suferă de afecţiuni neurologice.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90