930×122 CAPRA 5

sanatate

CUM SĂ ÎŢI CONTINUI VIAŢA PROFESIONALĂ ATUNCI CÂND EŞTI ÎNSĂRCINATĂ

Este în regulă să continui să lucrezi până în ultimele săptămâni sau chiar zile ale sarcinii, atât timp cât nu există complicaţii. Dar cum poţi să îţi păstrezi energia la locul de muncă şi să îţi faci timp şi pentru a te conecta cu lumea bebeluşului tău? Avem sfaturi practice care să te ajute.

Citiți și: Gentea, veste mare pentru sportul piteștean!

Fă pauze scurte

Dacă este posibil, fă pauze scurte (15 minute ajută) şi ţine-ţi picioarele ridicate la intervale regulate pe parcursul zilei. Aceasta ajută la circulaţia sângelui, reduce problema gleznelor şi picioarelor umflate şi previne apariţia crampelor.

Citiți și: Budeasa: Sala de sport de la Școala Nr. 1 prinde contur!

Ridică-te în picioare

Ori de câte ori te ridici după o perioadă în care ai stat la birou, sau dacă te-ai bucurat de luxul de a te întinde puţin, nu uita să o faci încet. Dacă te ridici prea rapid când eşti însărcinată, rişti să ameţeşti.

Relaxează-te

Dacă ai un loc de muncă stresant, încearcă o formă de relaxare, cum ar fi yoga sau meditaţia, pe care să o practici cu plăcere şi individual. Nu trebuie să fii expert pentru a beneficia de aceste tehnici. Chiar şi o rutină de bază te ajută să reduci tensiunea şi să îţi păstrezi calmul şi starea de bine. Mult stres poate creşte riscul de a intra prematur în travaliu, aşa că este bine să te îngrijeşti nu doar de starea ta fizică, dar şi cea emoţională.

Odihneşte-te suficient

Dacă poţi găsi un loc confortabil, privat, la locul de muncă pentru a te întinde, bucură-te de un somn scurt la birou. Dacă nu este posibil, mergi la culcare foarte devreme când ajungi acasă.

Practică un sport

Sportul poate uşura disconfortul din timpul sarcinii, îţi ridică dispoziţia şi îţi întăreşte muşchii de care vei avea nevoie în timpul naşterii. Dar nu orice sport este sigur.

Iată câteva sfaturi: 

Nu depăşi 30 de minute de sport dintr-o dată.
Include întotdeauna o perioadă de încălzire şi una de relaxare (pe lângă cele 30 de minute de sport).

Evită întinderile forţate, pasive, în programul de exerciţii din timpul sarcinii, cum ar fi să ajungi la degetele picioarelor sau exerciţiile pentru întinderea  tendoanelor. Hormonii de sarcină îţi slăbesc încheieturile, astfel că întinderile în exces, care pot cauza leziuni ale muşchilor, au un mai mare risc în timpul sarcinii. De asemenea, evită loviturile sau săriturile rapide sau schimbările bruşte de poziţie.

Protejează-ti muşchii abdominali şi lombari în timpul exerciţiilor prenatale, utilizând o poziţie bună şi evitând exerciţiile care pun presiune asupra lor, cum ar fi abdomene sau ridicarea ambelor picioare de la podea în acelaşi timp.

(Sursă şi foto:eva.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90