New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

DAN MANU: LA SJU, SINGURUL LABORATOR DIN ARGEȘ PENTRU TESTARE COVID-19 CUMPĂRAT INTEGRAL DIN BANI PUBLICI

După cum v-am informat, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești a fost adus un aparat de testare pentru detecția COVID-19, achiziționat de SJU prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș și prin fonduri de la Ministerul Sănătății. Potrivit reprezentanților unității sanitare, laboratorul de testare Real-Time PCR (laborator în care vor fi montate aparatul și echipamentele conexe) va fi funcțional în aproximativ o săptămână.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Pentru achiziționarea sistemului de testare Real-Time PCR, Consiliul Județean Argeș a alocat Spitalului Județean de Urgență Pitești cofinanțare în valoare totală de 505.000 de lei.

De asemenea, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri și pentru reamenajarea în totalitate a spațiului în care va funcționa laboratorul. Spațiul, aflat în administrarea Consiliului Județean, a fost dat în folosință gratuită spitalului pentru punerea în funcțiune a sistemului de testare Real-Time PCR. Costurile pentru amenajarea spațiului s-au ridicat la 215.000 de lei, fiind suportate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

“Mă bucur că în scurt timp laboratorul de testare Real Time PCR al Spitalului Județean de Urgență Pitești va fi funcțional.

Până să ajungem în acest punct, parcursul nu a fost unul deloc ușor. Am respectat pas cu pas toate procedurile impuse de legislație și am alocat resursele financiare necesare pentru a putea înființa și dota de la zero acest nou laborator biologic.

Printr-un efort de echipă, cu implicare și perseverență, iată că am reușit să avem la nivelul Spitalului Județean un laborator complet de testare pentru detecția COVID-19, singurul laborator din Argeș achiziționat și amenajat integral din bani publici”, declară Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90