930×122 CAPRA 5

Arges

E OFICIAL! CAUZA ÎMBOLNĂVIRII COPIILOR DIN ARGEȘ

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș care au prezentat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină a bacteriei Escherichia coli (E-coli).

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, într-o conferință de presă organizată la Spitalul „Marie Curie” din București.

„Cauza îmbolnăvirilor este o infecţie cu E-Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită, găzduită în interiorul intestinelor, care se poate transmite interuman.”, a completat dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

A fost descoperită cauza, dar nu sursa! Cu alte cuvinte, ce anume a dus la infectarea bebelușilor cu respectiva tulpină E-coli. În aceeași conferință de presă, reprezentanții autorităților sanitare centrale au afirmat că sursa poate fi din alimente sau în urma transmiterii de la om la om. Cert este, potrivit acestora, că nu e vorba de alte surse cum ar fi vaccinurile.  (Foto: libertatea.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3