NOR CURIER 930X122

Arges

FETIȚĂ DIN PITEȘTI CU SHU – CE A IEȘIT LA ANALIZE

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a anunţat astăzi că ţine legătura cu medicul Mihaela Bălgrădean de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucureşti pentru informaţii legate de starea de sănătate a fetiţei de 1 an şi 8 luni din Piteşti internată vineri, 13 mai 2016, cu sindrom hemolitic uremic (SHU).

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Soare spune că fetiţa este în stare critică, dar stabilă, existând premise ca evoluţia să fie favorabilă.

„Fetiţa se află sub directa observaţie a medicului Bălgrădean, şefa secţiei de nefrologie de la „Marie Curie”. Direcția de Sănătate Publică (DSP) şi Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au prelevat probe de apă, lapte şi alimente atât de la domiciliul fetiței, cât şi de la bunicii ei din Topoloveni. Astăzi ar trebui să fie gata rezultatele.”, a declarat prefectul.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

UPDATE: Rezultatele sunt gata: „Echipele DSVSA și DSP au recoltate mai multe probe de alimente consumate de copil (iaurt, lapte de vacă fiert și crud) și de apă potabilă utilizată în familie (apă potabilă de la robinet din cele două bucătării și apă potabilă din izvor subteran din Pitești). Probele au fost trimise la Institutul de Igienă și Sănătate Publică București pentru efectuarea examenelor microbiologice. În cursul zilei de azi, 17 mai 2016, au fost primite rezultatele probelor recoltate din cele două gospodarii, care ne arată că nu s-a identificat E.coli verotoxigenă în apa potabilă și alimentele recoltate.”, a anunțat cu puțin timp în urmă Instituția Prefectului de Argeș. Prin urmare, sursa îmbolnăvirii, ca și în cazul celorlalți bebeluși diagnosticați anul acesta cu SHU, rămâne necunoscută.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • albu emilia spune:

    Verificati si vaccinurile care se fac bebelusilor de aceasta varsta!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90