EcoMoto 930×122

Arges

GRIPA UCIDE ÎN ARGEȘ! 7 BOLNAVI AU MURIT

7 bolnavi de gripă sezonieră internați în Spitalul Județean de Urgență din Pitești au murit. Într-un comunicat de presă transmis pe adresa ePitești conducerea spitalului face precizări.

Citiți și: Pitești. Vești bune de 1 Mai și Paște. Va fi deosebit!

„În perioada 01.02. – 29.02.2016 în Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost recoltate și trimise la Institutul „Cantacuzino” 25 de teste pentru gripă la bolnavii la care s-a ridicat suspiciunea de infecție respiratorie virală. Dintre acestea, 9 sunt negative, iar 16 sunt pozitive pentru gripa sezonieră.

Aceștia s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală alterată, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, pancitopenie, insuficiență cardiacă). Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie intensivă susținută (ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc.), adaptat la fiecare caz în parte.

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

7 dintre bolnavi au decedat (cu vârste cuprinse între 36 și 70 de ani) prin complicații pulmonare – suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidități și prin decompensarea unor afecțiuni cronice. La momentul actual în Secția ATI mai sunt internați 4 bolnavi dintre cei 16 care au fost confirmați pozitiv cu gripă sezonieră.

În acest context, s-au luat măsuri organizatorice:

-limitarea programului de vizită și a numărului vizitatorilor

-purtarea obligatorie a echipamentului de protecție pentru personalul medical, cât și pentru aparținători

-triajul zilnic obligatoriu al personalului medical privind simptomatologia de tip respirator

-dezinfecția suplimentară a saloanelor cu dezinfectanți de nivel înalt

-repartizarea pe fiecare secție a unui salon pentru izolarea eventualilor bolnavi suspecți de gripă

-dublarea gărzilor de medici și suplimentarea numărului de personal la secțiile de boli infecțioase.”, precizează conducerea Spitalului Județean de Urgență din Pitești. (Foto: botosaneanul.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90