New Profesional Consult 930 x 122

Arges

GRIPA UCIDE ÎN ARGEȘ – ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Biroul de Presă al Consiliului Județean Argeș vine cu precizări de ultimă oră în legătură cu cazurile de gripă sezonieră din județ.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

„În perioada 1-16 februarie 2016 în Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost internați în secția ATI (singura secție din județ cu gardă de noapte) 7 pacienți cu vârste între 36 și 69 de ani la care s-a ridicat suspiciunea de infecție respiratorie virală.

Aceștia s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală de rău, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, o pancitopenie, insuficiență cardiacă).

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie susținută – ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc. – adaptată la fiecare caz în parte.

S-au recoltat teste pentru gripă și 5 dintre ele sunt confirmate cu tulpini virale de gripă sezonieră, iar 2 sunt în lucru la Institutul „Cantacuzino”.

6 dintre bolnavi au decedat prin complicații pulmonare – prin suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută și multiple tare asociate și prin decompensarea unor afecțiuni cronice.”, precizează sursa citată. (Foto Arhivă: sanatate.acasa.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3