Kaia 930 x 120

Arges

GRIPA UCIDE ÎN ARGEȘ – ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Biroul de Presă al Consiliului Județean Argeș vine cu precizări de ultimă oră în legătură cu cazurile de gripă sezonieră din județ.

Citiți și: Piteștiul este BLOCAT! Ce a provocat HAOS în trafic!

„În perioada 1-16 februarie 2016 în Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost internați în secția ATI (singura secție din județ cu gardă de noapte) 7 pacienți cu vârste între 36 și 69 de ani la care s-a ridicat suspiciunea de infecție respiratorie virală.

Aceștia s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală de rău, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, o pancitopenie, insuficiență cardiacă).

Citiți și: A început ploaia în Pitești, au început și accidentele

Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie susținută – ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc. – adaptată la fiecare caz în parte.

S-au recoltat teste pentru gripă și 5 dintre ele sunt confirmate cu tulpini virale de gripă sezonieră, iar 2 sunt în lucru la Institutul „Cantacuzino”.

6 dintre bolnavi au decedat prin complicații pulmonare – prin suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută și multiple tare asociate și prin decompensarea unor afecțiuni cronice.”, precizează sursa citată. (Foto Arhivă: sanatate.acasa.ro)

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3