930X122 MAIA

alimente

CÂT TIMP ESTE INDICAT SĂ PĂSTRAȚI MÂNCAREA GĂTITĂ ÎN FRIGIDER

Gătiți la temperaturi medii și nu țineți mâncarea în frigider mai mult de 24 de ore. Sunt câteva dintre regulile de urmat în bucătărie dacă doriţi să nu vă îmbolnăviți.

Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!

Învelişul pe care îl au cele mai multe tigăi şi care nu permite mâncării să se lipească de vasul în care gătiţi poate elibera gaze toxice la temperaturi mari. Gătiţi la foc mic sau mediu şi nu încălziţi mâncarea la foc mare. Alternativa este folosirea de vase de gătit din oţel inoxidabil.

În ceea ce priveşte păstrarea mâncării gătite în frigider, perioada de depozitare nu trebuie să depăşească 24 de ore. Există pericolul ca unele microorganisme care produc toxiinfecţii alimentare să se dezvolte la temperaturi care depăşesc 4 grade. Pentru congelator temperatura nu ar trebui să fie mai scăzută de -18 grade Celsius.

Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferența

Când încălziți mâncarea la cuptorul cu microunde nu folosiți vase de plastic.

Cuptoarele cu microunde în perfectă stare de funcţionare nu prezintă risc de radiaţii. Cantităţi mari din chimicale nesănătoase pot pătrunde, însă, în mâncare de pe vasele de plastic la temperaturi mari. Aşa că cel mai bine ar fi să folosiţi vase ceramice sau de sticlă atunci când încălziţi alimentele. În plus, încălzirea mâncării în cuptorul cu microunde modifică structura biologică a alimentelor şi le scade valoarea nutritivă.

Cuptorul cu microunde încălzeşte mâncarea într-un mod neobişnuit, prin agitarea moleculelor de apă, care la energii mari se desprind din structura alimentelor. În aceste condiţii, la cuptorul cu microunde nu se pot găti feluri întregi de mâncare, ci doar acele alimente semipreparate, care conţin multe E-uri şi au valoare nutritivă scăzută. (Sursă:doctorulzilei.ro, foto:eva.ro)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
New Profesional Consult 570×90