Donaris 930 x 122

Arges

ÎNCĂ DOI BEBELUŞI DIN ARGEŞ, TRIMIŞI LA BUCUREŞTI!

După cum v-am informat, 10 copii din județul Argeș cu vârste între opt luni şi un an şi jumătate se află internaţi la Spitalul „Marie Currie” din Capitală, având sindrom diareic acut şi nevoie urgentă de dializă, ca urmare a unei insuficienţe renale provocată de bacteria E-coli.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, ne-a declarat în urmă cu puțin timp că în acest moment alţi doi copii din județ sunt în drum spre Bucureşti, după ce medicii de la Spitalul de Pediatrie din Pitești au constatat că starea lor se înrăutăţeşte.

Numărul cazurilor din Argeș a ajuns astfel la 12. Honţaru ne-a precizat că cei 12 copii sunt din municipiile Piteşti și Câmpulung Muscel, din orașele Ștefănești și Topoloveni și din comunele Negraşi, Ţiţeşti, Mărăcineni şi Poiana Lacului.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

DSP a stabilit că medicii de familie vor monitoriza în perioada următoare copiii din Argeș cu vârste de până la doi ani. Se fac şi verificări pentru a determina sursa infectării cu bacteria menţionată, existând mai multe ipoteze, printre care şi aceea că de vină ar fi ori laptele praf folosit (rezultatele analizelor vor arăta dacă a fost sau nu infestat), ori apa îmbuteliată utilizată la prepararea laptelui.

Amintim că din cauza bacteriei ucigașe un copil (o fetiță de 11 luni din Topoloveni) a murit. În acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, deocamdată in rem, cu privire la faptă, nu cu privire la o persoană anume.

Detalii în acest caz care i-a alertat pe argeșeni, aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/bacteria-e-coli-face-ravagii-in-arges/. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90