930 x122 grota rece

gravidă

MANAGERUL SPITALULUI CURTEA DE ARGEȘ, DUPĂ REACȚIA PACIENTEI INDIGNATE: „A VENIT CU AERE OCCIDENTALE”

După ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook mărturia unei paciente gravide care a trecut prin Spitalul Municipal Curtea de Argeş, de unde a fost trimisă acasă, să aştepte, pentru că problema ei, o iritație a pielii, n-a fost considerată o urgenţă, managerul unității spitalicești explică pentru ePitești cum s-au văzut lucrurile de cealaltă parte a „baricadei”.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

„Pacienta s-a supărat, s-a întors cu spatele, a plecat”

Conducerea spitalului spune că pacienta a stat în unitate circa cinci minute.

Citiți și: Pitești. „Șmecherii” care au atacat 2 puști în Centru, prinși! Cine sunt aceștia

„A venit pacienta, care nu locuiește în România, cu aere occidentale și pronunție grea româneacă, având, într-adevăr, pe mână o mică iritație. Cei de la Urgențe au trimis-o la Obstetrică-Ginecologie, ca s-o vadă un medic. Medicul a considerat că nu este absolut nimic grav, drept pentru care pacienta s-a supărat, s-a întors cu spatele, a plecat.

Nu și-a dat nici numele, n-a lăsat nici buletin. Asta a fost”, declară pentru ePitești ing. Viorel Popescu, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

„Au ajuns să sune la salvare ca să nu stea la rând”

Viorel  Popescu afirmă că UPU e suprasolicitată din cauza acelor pacienți cu probleme care nu constituie urgențe și care, în loc să se ducă în ambulatoriu pentru consultații, vin direct la Urgențe.

„Sunt în jur de 130 de prezentări pe zi, în condițiile în care avem doi medici permanenți și medicii de gardă. Pacienții au ajuns să sune la salvare ca să nu stea la rând”, explică managerul spitalului.

„Devine deranjant”

Referitor la afirmațiile făcute de parlamentar potrivit cărora în unitate nu s-au investit bani pentru creșterea calității actului medical, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș precizează:

„Avem specialități nou înființate, avem cei mai buni indicatori de verificări. Adică, la un moment dat, cum să spun, devine deranjant. Numai în decembrie s-au făcut investiții de 1,4 milioane lei… Fiecare are dreptul la opinia lui”. (Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3