EcoMoto 930×122

coronavirus

MĂRTURIA MEDICULUI ACUZAT CĂ A REFUZAT TESTAREA COVID-19 ȘI A ÎMBOLNĂVIT 26 DE OAMENI

Dr. Felix Sârboiu, şeful Compartimentului Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, medicul acuzat că a venit la muncă deși avea simptome specifice COVID -19 și că a refuzat testarea Real Time PCR (pentru identificarea SARS-CoV-2), pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a mărturisit pentru ePitești.ro cum s-au desfășurat lucrurile înaintea confirmării infectării sale cu noul coronavirus.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

„După ce mi-am făcut testul rapid, care a fost negativ, dar am aflat că poate fi negativ în condițiile prezenței contaminării cu virusul, m-am interesat cum pot să îmi fac PCR. NIMENI, DAR CHIAR NIMENI dintre cei întrebați nu mi-a dat răspuns. Că se testează în UPU, că pe secții, pacienții suspecți…” a declarat pentru ePitești.ro dr. Felix Sârboiu.

„Mi s-a răspuns: << Întreabă la DSP>> Acolo, toate telefoanele mobile erau ocupate”

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

Medicul, care a suspectat în cazul său doar o banală răceală, mărturisește că a vrut să obțină un diagnostic molecular (testarea Real Time PCR) și că a cerut informații despre procedură.

„<<Pentru mine, ce ar trebui să fac?>>. Mi s-a răspuns:<< Întreabă la DSP>> Acolo, toate telefoanele mobile erau ocupate sau spuneau că Spitalul are teste, să mă interesez la ei. Toți aveau treabă, toți supraaglomerați.

În ziua cu testul negativ, până la aflarea rezultatelor, mi-am făcut treabă accelerat și la 12:30, când am aflat rezultatul, timp în care m-am interesat de PCR, am plecat acasă.

Joi, 9 aprilie, fiind ziua de naștere a soției, am avut înțelegerea cu colegii că fiecare va sta cel puțin o zi pe săptămână acasă pentru limitarea contactelor, eu nu am putut să respect până atunci, dar joi nu am mers la spital”, a mai mărturisit pentru ePitești.ro dr. Felix Sârboiu.

„NIMENI nu știa că s-au făcut teste PCR”

Vineri, 13 aprilie, dr. Felix Sârboiu a revenit la Spitalul Județean.

„Am venit să îmi externez pacienții care trebuiau. În tot acest timp, nu am fost anunțat de NIMENI că se fac teste PCR. Luni, ca urmare, m-am prezentat la serviciu, dar din Compartimentul Chirurgie Vasculară NIMENI nu știa că s-au făcut teste PCR în SJU PITEȘTI!”, a mai declarat pentru ePitești.ro dr. Sârboiu.

De precizat că înainte de a afla că este pozitiv, medicul Felix Sârboiu a întrat în contact cu zeci de pacienți și cadre medicale.

Amintim că anchetele epidemiologice desfășurate până acum arată că 26 de îmbolnăviri înregistrate după pozitivarea testului său au legătură cu medicul Felix Sârboiu. Ar fi vorba de 12 pacienţi (dintre care unul decedat sâmbătă) şi 12 cadre medicale. (Sursă foto: Adevărul)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3