930×122 CAPRA 5

horia trăilă

MEDIC: SUNT PACIENȚI CARE, DACĂ AU RATAT O PROGRAMARE LA MEDICUL DE FAMILIE, VIN LA URGENȚĂ

De la deschiderea primelor sale secții, Spitalul Orășenesc Mioveni s-a confruntat cu o avalanșă de solicitări, multe dintre ele fiind situații de urgență.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Este vorba de un aspect care a fost analizat, printre altele, astăzi într-o conferință de prezentare a stadiului procesului de ocupare a posturilor vacante pentru secțiile și compartimentele care urmează să funcționeze în noua unitate.

Avertisment: „Nu suntem spital de urgență”

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

Managerul interimar al unității, dr. Horia Trăilă, a ținut să explice de ce noul spital nu trebuie abordat ca unul de urgență.

„Nu suntem un spital de urgență. Sunt pacienți care, dacă au ratat o programare la medicul de familie, vin la Urgență. De exemplu, dacă este vorba de un copil care ajunge pe perioada zilei, bineînțeles că în cazul unei urgențe poate să coboare medicul pediatru să-l consulte. Dar după ora 19, când nu mai este nimeni în Ambulatoriu, la Pediatrie, lucrurile stau altfel, pentru că medicii de gardă nu au competențe de pediatrie (mai ales pentru cazurile de copii foarte mici)”, spune dr Horia Trăilă (foto).

Asta nu înseamnă că acele cazuri de urgență care ajung aici sunt ignorate, încearcă să explice medicul.

„Oricum, avem o colaborare cu Spitalul de Pediatrie din Pitești și cu Spitalul Județean, iar cazurile mai complicate le trimitem acolo. Dar dacă ei consideră că e o urgență, să vină! Noi nu le spunem să nu vină. Noi încercăm să asigurăm ce servicii medicale putem asigura. Suntem încă în organizare. Nu avem încă o linie de gardă pe laboratoare de analiză, de aceea se și fac angajări”, a mai explicat dr. Horia Trăilă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90