NOR CURIER 930X122

Arges

MODERNIZARE LA SPITALUL JUDEȚEAN (GALERIE FOTO)

La Spitalul Județean de Urgență din Pitești a avut loc astăzi recepția lucrărilor de reabilitare și dotare cu aparatură a patru săli de operații dintre cele opt ale blocului operator. Investiția a fost finanțată de Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Sălile au fost pavate cu tarchet antistatic cu inserții de cupru, pereții – capitonați cu tarchet ignifug antibacterian cu ioni de argint, au fost înlocuite ghilotinele prin care se introduc în sala de operație instrumentele sterilizate și s-au achiziționat șase mese din inox și dulapuri noi pentru instrumentarul medical, anunță Consiliul Județean.

De asemenea, au fost înlocuite în integralitate instalațiile sanitare, instalația electrică a blocului operator (fiind montate siguranțe automate) și tâmplăria internă și externă (ferestrele fiind prevăzute cu folie protectoare heliomată).

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

În plus, potrivit sursei citate, a fost achiziționată o lampă de operație de ultimă generație, în valoare de 16.000 de euro, iar la celelalte lămpi s-a înlocuit neonul.

Spălătoarele blocului operator au fost dotate cu instalații de apă sterile, cu celulă fotoelectrică și uși batante.

O investiție de excepție a blocului operator constă într-un aparat de endoscopie și colonoscopie, de ultimă generație, cu care se poate acționa în cazul hemoragiilor digestive sau de suspiciune de tumori, în cauterizarea focarelor de sângerare internă și în prelevarea probelor pentru biopsii fără a mai fi necesară incizia.

Pentru anul 2016 se dorește reabilitarea ambulatoriului de specialitate, modernizarea a încă două săli de operații, precum și achiziționarea de aparatură medicală performantă. Prioritare sunt, anunță instituția condusă de Florin Tecău, prezent la eveniment, întocmirea studiilor de fezabilitate pentru clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești și pentru Centrul de Radioterapie, Centru care va fi construit lângă Secția de Oncologie.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • COSEREA SORIN spune:

    Managementul spitalului cind se schimba ? Dar asa zisii DOCTORI spagari care te lasa sa mori
    daca nu le bagi bani in buzunare?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3