930X122 MAIA

Arges

NOI DOZE DE VACCIN ANTIGRIPAL CU DESTINAŢIA ARGEȘ

Ministerul Sănătății a anunțat azi că, în această săptămână, încă 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică județene și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

În total, Ministerul Sănătății va ajunge la 2.430.000 de doze de vaccin gripal livrate, din cele 3 milioane anunțate.

Ultima tranșă de doze de vaccin va fi livrată la începutul lunii decembrie, precizează sursa citată.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90