930 x122 grota rece

Arges

NOI DOZE DE VACCIN ANTIGRIPAL CU DESTINAŢIA ARGEȘ

Ministerul Sănătății a anunțat azi că, în această săptămână, încă 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică județene și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Citiți și: Accidente azi în județ – mașini făcute praf! Pompierii, date oficiale

În total, Ministerul Sănătății va ajunge la 2.430.000 de doze de vaccin gripal livrate, din cele 3 milioane anunțate.

Ultima tranșă de doze de vaccin va fi livrată la începutul lunii decembrie, precizează sursa citată.

Citiți și: 174 km/oră! Cu atât mergea într-o localitate din Argeș

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90