New Profesional Consult 930 x 122

boli infecțioase

O MULȚIME DE BOLNAVI LA INFECȚIOASE, LA „BĂLCESCU”

O mulțime de bolnavi la Infecțioase, la ”Bălcescu”. Secția de Boli Infecțioase a Spitalului ”Nicolae Bălcescu” (parte a Spitalului Județean de Urgență din Pitești), fie că vorbim de adulți, fie de copii, este în prezent ocupată în proporție de peste 90%.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

„Dintr-un total de 44 de paturi la adulți, astăzi, până la ora 12 (ora la care se pot face externări), mai erau libere doar 3. Sunt la subsol și doar pentru bărbați cu gripă”, ne declară Andreea Vasile, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Situația este îngrijorătoare (tot până astăzi, la ora 12) și când vine vorba de Secția de Infecțioase – Copii: „Doar 2 paturi mai erau libere dintr-un total de 40”, conform sursei citate.

Citiți și: Alertă! La un pas de epidemie de gripă, în România

Purtătorul de cuvânt ne precizează că, pe lângă gripă, sunt pacienți care suferă și de alte afecțiuni.

Amintim că de la începutul sezonului rece 2018-2019, în județul Argeș doi bărbați, de 40 și, respectiv, 43 de ani, confirmați cu gripă au murit. Amănunte pe marginea subiectului, dar și recomandările Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș pentru prevenirea îmbolnăvirii, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3