EcoMoto 930×122

boli infecțioase

OFICIAL: CAZURI CONFIRMATE DE GRIPĂ ÎN ARGEȘ

Oficial: Cazuri confirmate de gripă în Argeș. De la începutul sezonului rece 2018-2019 și până în prezent, în România 5 persoane (4 bărbați și o femeie) au decedat din cauza gripei, potrivit datelor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Citiți și: Controale ,,la sânge” într-un spital din Argeș. Nereguli deosebit de grave

În județul Argeș nu s-a înregistrat niciun deces din cauza virusului. Însă, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, avem 10 cazuri confirmate de gripă. Este informația pe care ne-o oferă astăzi Luminița Tițu, inspector în relații cu publicul al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

”Până acum, de la începutul sezonului, s-au confirmat 10 cazuri. 9 sunt cu virusul AH1 și unul cu virusul AH3”, declară Tițu pentru ePitești.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Nicio persoană dintre cele confirmate cu gripă nu era vaccinată antigripal:

-o femeie de 39 de ani, din municipiul Pitești;

-un copil de 5 ani și 6 luni, din municipiul Pitești;

-o femeie de 68 de ani, din Colibași (orașul Mioveni) – singura cu virusul AH3;

-un copil de 4 ani, din satul Beleți al comunei Beleți-Negrești;

-un copil de 4 ani, din orașul Topoloveni;

-o femeie de 45 de ani, din municipiul Pitești;

-o femeie de 75 de ani, din orașul Topoloveni;

-un copil de 1 an, din municipiul Pitești;

-un copil de 6 ani, din comuna Vulturești;

-un copil de 8 ani, din comuna Berevoești.

”Momentan, avem fișele de externare pentru primele două persoane. Ceilalte 8 sunt internate la Boli Infecțioase adulți sau copii la Spitalul Județean Argeș”.

Luminița Tițu mai precizează că în județul Argeș, la începutul sezonului rece, au fost repartizate 49.220 de doze de vaccin atigripal: ”Toate dozele au fost efectuate, potrivit raportărilor medicilor de familie”.

Amintim că în sezonul rece 2017-2018 (mai exact în lunile februarie și martie 2018) în județul Argeș s-au înregistrat 3 decese din cauza gripei (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90