Donaris 930 x 122

poliomielita

Poliomielită la granița României

Poliomielită la granița României!

Citiți și: Ce s-a întâmplat în Lunca Argeșului întrece orice măsură! Nimeni nu se aștepta

Un caz de poliomielită, care nu a fost cauzat de poliovirus sălbatic, a fost înregistrat la un copil nevaccinat din Ucraina, pe fondul unei acoperiri vaccinale „insuficiente”, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează AFP.

Acest caz a fost semnalat în regiunea Rivne la un copil de un an şi jumătate internat duminică şi ai cărui părinţi au refuzat vaccinarea din cauza „convingerilor religioase”.
Cazul anunţat miercuri este provocat de un poliovirus „derivat dintr-o tulpină vaccinală” care se răspândeşte în zonele „în care salubritatea este deficitară” sau în „comunităţile slab vaccinate”, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citiți și: „Virusuri periculoase, potențiale arme biologice în laboratoarele din Ucraina”

Acesta este primul caz din 2015 încoace în Europa.

Poliomielita este o boală cauzată de un virus ce atacă sistemul nervos, care poate provoca paralizie ireversibilă. Poliovirusul sălbatic a fost endemic în întreaga lume până când a fost descoperit un vaccin, în anii 1950.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90