New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

PRIMUL CAZ DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

UPDATE: „În urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian, avem primul caz infectat (n.r. – un bărbat) cu COVID-19 de pe teritoriul României. (…)”, a declarat Victor Costache.

Citiți și: Uluitor! România a devenit ţara cu cea mai scumpă energie din Europa!

„În casa bărbatului mai sunt 7 persoane care au fost testate negativ. Ele vor rămâne izolate la domiciliu, sub pază, cel puţin 14 zile, după care le vor fi efectuate din nou teste”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Este în curs de desfășurare o cercetare epidemiologică pentru a se stabili dacă persoana infestată (n.r. – ar avea 25 de ani, conform unor surse neoficiale) a intrat în contact şi cu alte persoane în afara celor deja izolate la domiciliu.

Citiți și: Zeci de aeronave militare NATO, ridicate deasupra României

În această seară, de la ora 23, Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, vor susține o conferință în care, potrivit Digi 24, ar urma să fie confirmat oficial primul caz de infecție cu noul coronavirus în România.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre una dintre persoanele din județul Gorj (comuna Prigoria) care a intrat în contact cu italianul bolnav (confirmat în Peninsulă cu noul coronavirus) care a trecut prin România. În plus, se pare că ar mai fi suspiciuni similare și pentru un al doilea caz. (Sursă foto: 92 Moose)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA