SPALATORIE MURAY  930×122

consiliul judetean arges

SCHIMBARE DIN TEMELII LA SPITALUL DE PEDIATRIE

Schimbare din temelii la Spitalul de Pediatrie. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a extinderii, modernizării și dotării spațiilor Compartimentului de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Citiți și: Poliția, reacție oficială cu privire la bătaia medicilor de la Spitalul de Pediatrie

Valoarea proiectului, care va schimba din temelii Compartimentul, depășește 3.400.000 de lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni de la data semnării contractului.

LUCRĂRI PROPUSE

Citiți și: Se scrie istorie la Piteşti. Palatul Administrativ va fi reabilitat după 50 de ani

În corpurile existente – zona parter – își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie, care se compune din zona acces pacienți – atât pe picioarele lor, cât și cu ambulanța, zona urgențe minore, zona resuscitări, sala gips și sala deparazitare (cu grup sanitar propriu), precum și saloane staționar și izolator, fiecare deservit de grup sanitar propriu.

Acestor funcțiuni li se adaugă spațiile pentru personalul medical – recepție, birouri, spațiu asistente (cu grup sanitar și duș propriu), spațiu doctori (cu grup sanitar și duș propriu), precum și grupuri sanitare comune pentru pacienți.

Compartimentul de Primiri Urgențe are legătură cu corpul spitalului C1 prin liftul medical și scara închisă din beton armat în 2 rampe, cu lățimea rampei de 1,20 m.

Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate pe sexe (vestiar bărbați/haine de lucru, vestiar bărbați/haine de stradă, vestiar barbați/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spații depozitare materiale sanitare și spații depozitare medicamente și spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective.

Acestora li se adaugă spații de circulație (zona acces personal CPU haine de stradă, hol personal CPU haine de lucru), care fac legătura între ele și cu spațiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgențe.

Regim de înălțime: P+2E parțial. Etajul propus va avea o structură de rezistență alcătuită din grinzi și stâlpi din profile metalice cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich și compartimentări interioare din gips-carton.

Pentru extinderea pe verticală cu încă un nivel – etaj 2 – a incintei liftului se va realiza o structură de rezistență alcătuită din țevi metalice, cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich.

În cadrul spațiilor nou create vor fi realizate toate instalațiile necesare (instalații sanitare, instalații de preluare a apelor meteorice, instalații termice, instalații ventilare și climatizare, instalații de detectare și avertizare în caz de incendiu, instalații de control acces, instalații de sonorizare, instalații electrice de iluminat și prize).

În conformitate cu prevederile ordinului M.S. 1706/2007 privind conducerea și organizarea unităților și Compartimentelor de Primiri a Urgențelor cu completările și modificările ulterioare, au fost identificate lipsa sau insuficiența unor spații și dotări.

Astfel, se vor realiza următoarele:

-se vor amenaja vestiare pentru personalul medical, dotate cu grup sanitar și duș;

-se va instala un sistem performant de ventilare, climatizare și aport de aer proaspăt, atât pentru zona extinderii propuse, cât și pentru zona de primiri urgențe existentă;

-se va amenaja un „spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective”;

-se va instala un sistem central de monitorizare a pacienților. Acesta va fi compatibil cu monitoarele existente în zona de primiri urgențe;

-se va instala un sistem de apelare pentru personalul medical;

-se va extinde casa liftului cu încă o stație, facilitând astfel accesul din zona de Primiri Urgențe de la parter la zona de bloc operator de la etajul 2;

-se vor amenaja spații de depozitare a medicamentelor și a materialelor sanitare.

DOTĂRI PROPUSE

Dotări echipamente

-Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil vârstă 5 ani;

-Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil nou născut, corp întreg;

-Lampă scialitică;

-Spirometru;

-Multifuncţională laser color;

-Videoproiector cu ecran de proiecţie.

Dotări mobilier

-Rafturi metalice;

-Vestiar metalic – carcasă din tablă;

-Bancă vestiar cadru din țeavă;

-Masă dreptunghiulară 8-10 persoane;

-Scaune fixe.

REZULTATE

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din Pitești este extins, dotat și modernizat. Indicatori: Rata internărilor acute în spital din total internări/creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Pediatrie din Pitești.

BUGETUL PROIECTULUI

Valoarea totală a proiectului: 3.430.123,52 de lei.

Suma nerambursabilă solicitată: 3.357.439,35 de lei.

Contribuția beneficiarului: 72.684,17 lei.

INDICATORI

Beneficiarii direcți sunt UAT Județul Argeș, respectiv Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar beneficiarii indirecți sunt pacienții care se prezintă la Urgență, în număr de 29.748 de persoane (2017), personalul medical și administrativ (medici – 7, personal mediu sanitar și registratori medicali – 31, personal auxiliar sanitar – 23), un total de 61 de persoane care își desfasoară activitatea în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe.

Durata de implementare: 30 de luni de la semnarea contractului de finanțare”, informează Consiliul Județean Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA