New Profesional Consult 930 x 122

florin tecau

ȘEFUL DE LA PEDIATRIE, PRIMA REACȚIE. TECĂU TACE

Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, Vasile Stan, nu vrea să își dea demisia.

Citiți și: Program special pentru piețele din Pitești

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia! Mai au să mă facă şi criminal! M-am săturat de linşajul ăsta! Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie.”, a declarat Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, pentru Mediafax.

Demiterea managerului Vasile Stan poate fi făcută nu de ministrul Sănătății, ci de Consiliul Județean Argeș, instituție condusă de Florin Tecău (foto). Până la această oră președintele Consiliului Județean tace mâlc. Nu a avut nicio reacție publică în legătură cu cererea de demitere a conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești, demitere solicitată aseară de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu.

Citiți și: Pitești: Botez încheiat devreme de polițiști. Toți invitații au fost amendați

Amintim că în contextul problemelor medicale care au afectat mai mulți copii din județul Argeș, pe internet a apărut o petiție online intitulată „Respect pentru copii (Spitalul de Pediatrie Pitești)”: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/trebuie-sa-ti-pazesti-copilul-sa-nu-i-intre-gandaci-in-gura/.

UPDATE: Alături de Constantin Polexe și Dorin Mărășoiu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Argeș, președintele Florin Tecău a participat la o conferință de presă la Spitalul de Pediatrie. În stilu-i caracteristic, Tecău s-a spălat pe mâini: „Nu am atribuţii în a demite conducerea spitalului. Aceasta poate fi demisă de Consiliul de Administraţie, pe baza unor documente sau acte grave. Conducerea este numită prin concurs, pe baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sănătăţii. Demisia este unilaterală.”

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • nelu spune:

    Nu va grabiti cu demisia a doctoruli Stan ca e nevinovat . Întrebati parinti copilului cum stau lucrurile ca pîna a veni la spital au fost pe la alte spitale dun bucuresti

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441