NOR CURIER 930X122

Arges

SPITALUL DE LA VALEA IAȘULUI AR PUTEA DEVENI CENTRU REGIONAL

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie “Sfântul Andrei” din Valea Iaşului i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prezent astăzi în Argeş, ca unitatea să devină centru regional. Argumentul? În fiecare an se tratează aici pacienți din 14 județe și din Bucureşti.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

„Eu nu vreau să promit, eu vreau să anunț când s-a rezolvat. După cum știți, bugetul pentru anul acesta a fost făcut de fostul ministru. După ce analizăm cererea depusă – am prioritizat-o deja – încercăm să găsim soluții de rezolvare. Dacă găsim soluții la rectificarea bugetară, atunci veți primi o veste bună la rectificare, după luna iulie. Dacă nu, cu siguranță de la anul spitalul de la Valea Iașului va deveni centru de referință.”, a răspuns ministrul Sănătății acestei cereri.

Nicolae Bănicioiu a vizitat spitalul alături de deputatul de Curtea de Argeș, Mircea Drăghici, de primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, de președintele comisiei pentru sănătate a Consiliului Județean, Dan Manu, și de primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc. Ministrului i-a fost prezentat spitalul, de la cantină, centrală termică și săli de mese până la farmacia proprie, laboratoare și biserica din curtea unității. Tot astăzi ministrul Sănătății a vizitat Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, un spital particular din Piteşti, Spitalul Judeţean de Urgență și Spitalul „Sf. Spiridon” din Mioveni. La Spitalul Județean Nicolae Bănicioiu a văzut cum arată secția de neonatologie după lucrările de reabilitare.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Ministrul Sănătății i-a felicitat pe reprezentanții unităților medicale pentru lipsa arieratelor și i-a asigurat de sprijinul Guvernului, menționând în Curtea de Argeș ajutorul oferit de Mircea Drăghici (la invitația căruia a avut loc vizita de astăzi) și de administrațiile locale: ”Vreau să remarc sprijinul pe care deputatul Drăghici și primarul Diaconu îl acordă spitalului. M-am bucurat să văd că aveți acele truse noi, aduse cu contribuția domnului deputat, și mă bucură să văd partea de reabilitare. Cred că investiția în acest spital este cea mai înțeleaptă pe care o poate face administrația locală. Am auzit și veștile bune referitoare la fondurile europene pentru ambulatoriu și voi veni să văd cât de repede se vor finaliza lucrările de modernizare.”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3