930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

TOȚI PACIENȚII CARE SE INTERNEAZĂ LA SJU PITEȘTI VOR FI TESTAȚI PENTRU COVID-19

Laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești a primit astăzi autorizație sanitară de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Este laboratorul în care va funcționa sistemul de testare Real-Time PCR pentru detecția COVID-19, sistem care a fost adus la SJU pe 11 mai 2020.

“Azi s-a emis autorizația sanitară de funcționare a Compartimentului Biologie Celulară și Moleculară din cadrul Spitalului Județean. Astfel, laboratorul este funcțional, urmând să fie testați toți pacienții care se internează”, informează Gabriel Copciag, noul director medical al unității sanitare.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

“Laboratorul de testare pentru detecția noului virus a fost autorizat. A fost o muncă titanică. Toți ne-am fi dorit ca lucrurile să decurgă mai rapid, însă acum suntem bucuroși deoarece pacienții din județul Argeș pot beneficia de aceste investigații performante”, declară, la rândul ei, Adriana Molfea, revenită de curând în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și echipamentele conexe) a fost achiziționat de SJU Pitești cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90