New Profesional Consult 930 x 122

analize medicale

UN NOU LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și consilierul pe probleme de sănătate, dr. Anci Ionescu, au fost ieri în comuna Vedea, acolo unde de acum funcționează un nou laborator de analize medicale, care aparține Spitalului de Psihiatrie „Sf. Maria”.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Noul laborator de analize medicale funcționează într-un spațiu reabilitat în totalitate, în clădirea Dispensarului Vedea, și dispune de aparatură medicală modernă, de ultimă generație (analizor automat de hematologie, analizor automat biochimie, analizor imunologie, analizor semiautomat pentru stripuri de urină, incubator microbiologie, coagulometru semiautomat, hotă cu flux de aer laminar, microscop optic, autoclave) și de personal de specialitate profesionist.

Finanțarea pentru dotarea acestui spațiu cu mobilier specific și cu aparatură de laborator performantă, în valoare de 194.000 de lei, a fost asigurată atât de la bugetul de stat, cât și din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Argeș. Cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene. Proiectul, peste 25 mil. €

“Acest laborator nu mai fusese modernizat și dotat de peste 20 de ani.

Beneficiarii acestor servicii sunt în prezent pacienții spitalului, efectuându-se lunar aproximativ 2.600 de analize de laborator, urmând ca în cursul anului 2020, după parcurgerea etapelor în vederea acreditării RENAR (ISO 15189) și încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş pentru servicii medicale – specialităţile paraclinice, laboratorul Spitalului „Sf. Maria” Vedea să poată deservi și pacienților celor cinci cabinete medicale de medici de familie din localitățile Vedea și Poiana Lacului, aproximativ 10.000 de locuitori.

Și prin această investiție ne-am dorit să aducem serviciile medicale mai aproape de pacienți”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Reabilitarea dispensarului s-a făcut în colaborare cu Primăria comunei Vedea. “Pentru această investiție finanțarea a fost 100% de la Consiliul Județean Argeș. Sunt foarte mulțumit de felul cum am colaborat cu Consiliul Județean Argeș pe acest obiectiv, o realizare importantă pentru comunitatea noastră” a punctat primarul Niculae Dochinoiu.

Pentru anii 2020-2023, Consiliul Judetean Argeș a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, în concordanță cu legislația în vigoare, urmând să se realizeze amenajarea corpului de clădire existent şi extinderea cu un corp de clădire în regim D+P+ 2 E parţial.

Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea este singura unitate sanitară din judeţ care asigură asistenţă medicală pentru pacienţii cu afecţiuni psihice acute sau cronice. Spitalul are destinaţia de unitate sanitară cu paturi aparţinând domeniului public al judeţului Argeş, fiind administrat de Consiliul Judeţean Argeş.

Pentru a veni în sprijinul pacienților în vederea diversificării serviciilor medicale acordate, începând din anul 2019 în structura organizatorică a Spitalului de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea au fost organizate ambulatoriu integrat și un compartiment de terapie ocupațională și ergoterapie, creându-se astfel oportunitatea extinderii activității laboratorului de analize medicale și pentru servicii medicale oferite în ambulatoriu.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90