EcoMoto 930×122

călărași

Șase copii s-au intoxicat după ce au luat un medicament

Șase copii s-au intoxicat după ce au luat un medicament

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Șase copii din Dragalina (Călărași) ar fi fost intoxicați cu izoniazida.

Este vorba despre o substanță folosită în tratamentul tuberculozei.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Tatăl și sora acestuia au fost diagnosticați cu TBC, motiv pentru care toți membrii familiei, inclusiv copiii, au primit antibiotic preventiv.

Se pare însă că tatăl nu a înțeles că trebuie să le dea câte o tabletă de 3 ori pe zi. Bărbatul a crezut că trebuie să le dea 30 de pastile, potrivit adevărul.ro

La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale. Iar în cazul a trei dintre copii au fost solicitate elicoptere SMURD.

Șase copii s-au intoxicat după ce au luat un medicament

„Trei elicoptere SMURD intervin în județul Călăraşi la un caz unde mai mulți copii au fost intoxicați.

Astfel, mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călăraşi (SAJ), echipaje SMURD şi o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din județul Călăraşi, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a şase copii care au ingerat o substanță medicamentoasă.

După ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călăraşi, a fost luată decizia intervenției a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Galați şi Constanța.

Trei copii aflați într-o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană.

Ceilați trei copii vor fi duși pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Cu toții au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Informații suplimentare, AICI.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3